tirsdag 19. mai 2020

Sommerstevne, fra Norge i Dag

Fra avisen Norge i Dag


Det blir sommerstevne i Sandefjord: – Alle skal føle seg sikker og trygg
I tre år har Troens Ord Sandefjord arrangert sommerstevne på Mjølløst Gård. I år så det mørkt ut for planene på grunn av koronakrisen, men pastor Sigurd Bylund bekrefter til Norge IDAG at det blir stevne.

Publisert: 12.05.2020 kl 15:45

I tre år har Troens Ord Sandefjord arrangert sommerstevne på Mjølløst Gård. I år så det mørkt ut for planene på grunn av koronakrisen, men pastor Sigurd Bylund bekrefter til Norge IDAG at det blir stevne.
På grensen mellom Unneberg og Råstad ligger Mjølløst gård. Gården eies og drives av menigheten Troens Ord Sandefjord.
Visjonen til menigheten er et bofellesskap hvor mennesker, uavhengig av bakgrunn, kan bo sammen for å bli gjenopprettet, utrustet og disippelgjort.
– Alle som bor på Mjølløst går på Omsorgsskolen, og kommer hver dag sammen i bønn, lovsang, undervisning og frivillig arbeid, som en del av bibelskolen. Noen har en rusbakgrunn, noen kommer fra liv i depresjon, angst eller ensomhet, og noen ønsker bare å leve i et fellesskap hvor man på en unik måte har mulighet til å vokse i Herren Jesus Kristus, sier pastor Sigurd Bylund.
Han legger til at felles for alle er veien fremover. Å glemme det som ligger bak og strekker seg etter det som ligger foran, Guds rike i oss og Hans plan for våre liv.
Les den sterke historien «Kom seg ut av et liv i rusmisbruk» på idag.no. Den handler om bestyrerne på Mjølløst gård, Daniel og Cecilie Nervik som fikk livet snudd opp ned av Jesus.
Voksende miljø
Bylund forteller til Norge IDAG at de for tre år siden begynte å arrangere sommerstevne på Mjølløst gård. Da var det fra mandag til søndag. Siden har de bygget stein på stein og sakte utviklet stevnet videre. I fjor var det ti dager og tilbakemeldingene fra deltakerne og forkynnere har vært veldig gode, om vi skal tro pastoren.
– Det har vært trist å ikke vite om vi kunne arrangere stevnet i år. De som bor på gården synes det er veldig gøy med sommerstevnet og de ble lei seg da det var usikkert om vi kunne få til noe i år. Det var full jubel da vi fortalte at det blir stevne. Det betyr mye for oss å få slik respons, sier Bylund.
Pastoren forteller at det de siste årene har vært rundt to hundre personer som har vært innom på kveldsmøte hver kveld på sommerstevnet og at det er et slikt antall de regner med også i år. Det passer godt med regjeringens nåværende regler.
– Det er ingen hemmelighet at vi brenner for å få ut evangeliet til Norge. Det er det som ligger oss på hjertet. Målet og troen med sommerstevnet er å være en oase der folk får et møte med den levende Gud. I sommer er planen å ta med gatekirketeltet vårt og være tilstede på torget i Sandefjord begge lørdagene, sier Bylund.
Avgrenser gården
– Hvordan sikrer dere deltakerne i henhold til smittevern?
– Vi har en plan for det, samtidig som vi fortsetter å jobbe fremover med hensyn til hvilke retningslinjer regjeringen gir. Vi skal sette opp stasjoner for vask og hygiene og vi sperrer av gården og området, så vi har kontroll på hvem som slipper inn og hvem som går ut. Vi skal også vakse alle stoler mellom møtene, så de alltid er rene. Det er også viktig at folk som er syk og er i risikogruppen holder seg hjemme. Vi er sikker på at alle som kommer skal føle seg sikker og trygg, sier Bylund.
Han legger til at planen er å ha ett møte på formiddagen og et kveldsmøte. Ellers blir det ikke mange andre offisielle arrangement, men han lover at det skal bli godt fellesskap og et sterkt Gudsnærvær likevel.
– Hvordan er det å invitere til stevne og be folk som er syke holde seg hjemme og det ikke er lov med for eksempel å be for folk med håndspåleggelse?
– Det er jo absolutt noe vi ikke ønsker. Det er jo det motsatte av å være en kristen. Det ligger i ryggmargen vår å be for syke og dele evangeliet om Guds frelse til alle som trenger det. Men vi må også respektere myndighetene som er innsatt av Gud. Vi må leve med at det i denne spesielle tiden ikke er alt som vi liker, men vi må gjøre det beste ut av det likevel, sier pastoren og ler av ironien av å be syke folk holde seg hjemme.
Ingen begrensning for Den Hellige Ånd
Pastoren forteller at ikke alt er spikret og klarlagt på nåværende tidspunkt. Det er blant annet noen forkynnere som det jobbes med å få på plass, mens andre er klar.
– Planen var at Dennis Greenidge og Jesse Karanja skulle være med nå i sommer, men det får vi ikke til pga koronaviruset. De som er bekreftet er blant annet Randi Filtvedt Johansen, Evangeliesenteret, Stefan Salomonsen, Sigurd Bylund, Daniel og Cecilie Nervik.
– Den Hellige Ånd er ikke begrenset av noe. Vi tror på at tegn, under og legedom kan skje selv om vi ikke kan legge hendene på hverandre. Alle som kommer skal få et møte med Gud likevel, sier Bylund.
Fantastisk by
Bylund reklamerer veldig for Sandefjord og området rundt og sier at det er mange ting å finne på for dem som vil legge sommerferien til denne delen av landet.
Han tror også at menigheten kan dra noe synergieffekt på at mange andre kristne sommerstevnet i landet er avlyst og utsatt til neste år.
– Kristne stevner ligger i sjelen til mange nordmenn og når mange avlyser, så blir det et savn. Vi er jo brødre og søstre på tvers av kirkesamfunn. Vi må likevel forholde oss til retningslinjene fra myndighetene og den begrensingen de setter i hvor mange som får lov å samle seg. Vi kommer ikke til å ha en forhåndspåmelding, men vi registrerer alle som kommer og alle som går. Når det er 200 er det stopp, sier Bylund.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar